Història

El C. F. Santvicentí es va fundar en 1945 per l’embranzida d’uns esportistes del poble com Miquel Colomer, Salvador Torrents o Salvador Puig, el seu primer president, que van voler introduir el futbol a la nostra localitat. Entre ells van engegar el club i van decidir donar el color vermell a la samarreta en honor de Sant Vicenç Màrtir. L’escut també fa referència al patró del nostre poble. El palmell, que hi ha en ell, ens recorda el seu martiri, igual que la roda de molí amb la que el van lligar i el van llançar al fons del mar, segons explica la història.

El primer camp en el qual va jugar l’equip, es situava en els actuals terrenys del Golf Sant Vicenç de Montalt, en la seva part més alta i propera al poble. Era un camp petit, de tot just 60 X 30 metres, i amb un gran desnivell. La seu del club estava en una habitació de l’actual Museu del Pessebre que també servia de vestuari, ja que, tenia una dutxa.

En el 1973 agafa la presidència Antoni Buch donant-li una nova embranzida al club i es va construir l’actual camp de futbol després de molts anys lluitant amb l’Ajuntament. Es van destinar al principi 11 milions de les antigues pessetes, però al final es va quedar en una mica menys de la meitat i no es va envoltar tot el camp amb una graderia com estava previst. En 2006 es va decidir posar gespa artificial i en 2009 es van posar els seients en la graderia. Al 2018 s’ha fet la renovació de la gespa artificial.

A nivell esportiu, destaquen dos noms d’antics ex jugadors: Toni Colomé i Francisco Duarte. El primer d’ells va arribar a jugar en el juvenil del F.C. Barcelona, mentre que el segon va ser campió d’Espanya amb la selecció de Catalunya en categoria infantil.
En una nova etapa destaquen Víctor Álvarez, ex jugador FC Barcelona (futbol base) i professional amb el primer equip del RCD Espanyol de Barcelona. Actualment està jugant a la Primera Divisió de la Lliga Russa a l’equip Arsenal Tula.

El primer equip va aconseguir l’ascens a Primera Regional en 2007, la categoria més alta en la qual han estat. Amb la reestructuració de les divisions i algun descens inesperat va arribar a jugar a 4a Catalana fins la temporada 2015-16. Després d’una bona temporada en la que va quedar 2on a la classificació va aconseguir pujar a 3a Catalana, on està competint en l’actualitat.

Clubs il·lustres han visitat el nostre camp. Un combinat del Barcelona va venir a la inauguració del nou camp el 22 de gener de 1978. En 2007, es va organitzar un torneig en categories Benjamí, Infantil i Cadet en el qual van participar FC Barcelona, Reial Madrid, Athletic de Bilbao, Espanyol, Vila-real i Mallorca. En 2009, es va organitzar un torneig Aleví amb la presència dels millors clubs de Catalunya: Barcelona, Espanyol, Nàstic, Lleida i Girona, entre d’altres.

El Camp de futbol va rebre el nom de Camp de futbol Municipal Toni Buch en memòria d’una de les persones que més ha donat i servit al club; i que per desgràcia ens va deixar el passat 3 de març de 2019.
El CF Santvicentí també ha volgut ser solidari amb els més necessitats. Gràcies a l’acord de col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer, des del 2007 fins a dia d’avui, el Club envia una delegació d’entrenadors a realitzar un campus de futbol solidari durant 10 dies a Annantapur (Índia).